Sušení mrazem

Maximální kvalita s dokonalou chutí přirozené suroviny s velmi dlouhou trvanlivostí bez vlivu na kvalitu produktu, bez konzervantů a dalších dochucovadel. Co je podstatou lyofilizace? V našem případě čerstvá potravina projde šokovým zmražením, už tento proces likviduje celou řadu případných bakteriálních a dalších kontaminací. Poté se potravina za podmínek vakua řízeně ohřívá. Voda tak přechází z velké části do plynného skupenství.  Dále finálně kondenzuje na kondenzátorech ve formě ledu. Vzhledem k procesu si sušená potravina  nebo materiál zachovává všechny původní vlastnosti před lyofilizací. Jahody mají stejným tvar jako před sušením, mají stejnou chuť, voní stejně , ale važí desetinu toho co před sušením mrazem. Obsah vody v sušené potravině je na úrovni saharského písku. Pokud potravina neobsahuje vodu je téměř neomezená její trvanlivost, případné bakterie by neměly podmínky pro množení. Proto je dnes lyofilizace velmi vyhledávanou metodou zpracování potravin. Co lze všechno sušit. Běžné potraviny, maso, ale i hotová jídla, polévky anebo zmrzlinu.

Díky této moderní technologii bude již brzy v naší nabídce produkt ze 100% masa s obsahem chondroprotektiv pro klouby a šlachy, aniž by váš pes musel polykat tablety nebo kapsle. Nejen že pomůžete jeho kloubům, navíc mu to bude chutnat. Protože naše lyofilizované masové kostky jsou z masa, voní jako maso a chutnají jako maso.

Více informací o našich nových produktech již brzy na www.malbucare.cz, našem FB a Instagramu.

Váš Malbucare Team

DSC_0882.JPG